Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlar.
Açılıp - kapanma ustalıklevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu gidiş yoklama edilmelidir.
Yangın Kapısı, ivedi durumlarda örgüdan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını mahiyet kayran, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden bileğildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir eksperlik meydanı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.
Yangın kapısı nasıl bakım gestaltlmalıdır? Yangın bapları ahenkli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin defosuz olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının kontrolör edilmesini bağırsakerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
ölçünlü bir ivedi çıkış bapsı çoklukla 2000 TL ile 4000 TL ortada değişen bir fiyata sahip olmaktadır. Ancak, kapının yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve öteki özellikleri kabil faktörler pahaı etkiler.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını sağlamlamaktır.
Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği Yangın Merdiveni Kapısı olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i okumak midein tıklayın.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını başlıca kayran, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın kapılarının ve henüz birgani yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne esenlandığını öğrenmek üzere asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.